در بودجه سال جاری 15 میلیارد تومان برای راه اندازی کارخانه کمپوست اختصاص یافت

 

رئیس کمیسیون خدمات و محیط زیست شهری شورای اسلامی شهر یزد در برنامه رادیویی صدای شهر با گرامیداشت روز شوراها گفت: این روز را باید به مردم تبریک گفت که روز تجلی اراده مردم است و باید همگی با هم کمک کنیم تا این نهاد مردمی هر روز قویتر باشد.
سپنتا نیکنام جایگاه نظارتی شوراهای شهر را یادآور شد و افزود: باید به سمتی گام برداریم که مدیریت شهری به شکل کامل اجرایی شود و از طرف دیگر شورا به عنوان نهاد نظارتی در کلیه امور شهر مشارکت کند که در موضوع کرونا هم شورای شهر وارد شد و با خرید دستگاه تست کرونا و اقدامات حمایتی تلاش کرد در کنار کادر درمان به وظایف ذاتی خود عمل کند.
وی در ادامه به وظایف کمیسیون اشاره و ادامه داد: معتقدم حوزه خدمات شهری بسیار در شهر حائز اهمیت است و اگر یک روز کاری صورت نگیرد کامل محسوس است. این حوزه که به عنوان رئیس کمیسیون خدمات بر آن نظارت دارم متنوع است و موضوعاتی را شامل می شود که مردم بیشتر با آنها درگیر هستند مثل زباله خشک و پسماند، دفع پساب سطحی، سگهای بلاصاحب، نخاله ساختمان و ارائه خدمات از سوی سازمان های آتشنشانی و آرامستان که عمده فعالیتها در این حوزه خدمات شهری و زیر نظر این کمیسیون است.
رئیس کمیسیون خدمات و محیط زیست شهری ضمن اشاره به کمپ نگهداری سگ های بلاصاحب گفت: در گذشته موضوع سگهای بلاصاحب رسیدگی مناسبی نداشت و شرایط اخلاقی و انسانی رعایت نمیشد تا اینکه انجمن حامی حیوانات حضور پیدا کردند تا این هزینه ها در قالب زنده گیری پرداخت شود و مباحث بهداشتی و عقیم سازی آن رعایت گردد که در نهایت کمیسیون به این جمع بندی رسید تا برای اولین بار زیرساخت کمپ پناه را در یزد ایجاد شود یعنی شهر یزد تا به امروز کمپ مستقلی برای شهرداری نداشت که اخیرا کمپ نگهداری سگ های بلاصاحب در حال احداث است و امیدواریم تا یک ماه آینده کار خود را آغاز کند.
نیکنام طرح کارخانه کمپوست را یادآور شد و اظهارداشت: روزانه بیش از 300 تن زباله در شهر یزد تولید می شود که این زباله ها فقط در حال دفن شدن هستند اما در بسیاری از شهرها و کشورها اینگونه نیست و پانزده سال پیش برای کارخانه پردازش و تولید کود کمپوست در یزد اقدام شد ولی با چندین میلیارد تومان از پول مردم شهر به نتیجه نرسید و رها شد. بنابراین یکی از اصلی ترین اهداف در سال جاری راه اندازی کارخانه کمپوست است که 15 میلیارد تومان بودجه در نظر گرفتیم و به یاری خدا بتوانیم کارخانه را با شرایط خوب و اصولی راه اندازی کنیم.
وی معضل اصلی را تفکیک از مبدا دانست و افزود: موضوع تفکیک زباله در بسیاری از خانواده ها جا نیفتاده است و اصلی ترین راه حل این هست که از منازل و با همکاری مردم این کار شروع شود و برای این کار سازمان فاوا قول دادند تا یک ماه دیگر اپلیکیشنی را به ما تحویل دهند تا در این طرح استفاده شود که بر اساس آن فرد می تواند در اپلیکیشن مقدار زباله را ثبت کند و نرم افزار به او تاریخ خواهد داد که چه ساعت و روزی آن زباله تحویل گرفته می شود و از او خریداری خواهد شد که با این اتفاق شاهد تفکیک زباله از مبدا خواهیم بود.