کلید پیاده محوری مدیریت سواره هاست / پروژه تقاطع غیرهمسطح آتشنشان به زودی آغاز می شود

 

رئیس کمیسیون عمران شورای اسلامی شهر یزد در برنامه رادیویی صدای شهر با اشاره به برنامه های شورای پنجم در پیاده محوری گفت: حدود پنجاه سال است که در دنیا و مدیریت نوین شهری بحث پیاده محوری مطرح است و بعد از اینکه دنیا متوجه تبعات سنگین محوریت سواره ها بر جسم و روح و روان انسانها شد سعی کرد که در رویکرد جدیدش در مدیریت شهری بر محوریت پیاده ها بیشتر توجه شود متاسفانه این جریان با تاخیر وارد ایران شد و امروزه ما شاهد این هستیم که اکثر شهرهایمان بر اساس میل و رفتار سواره ها طراحی شده که اول خیابانها طراحی می شوند و بعد بین خیابان ها و میدان ها فضاهایی برای انسانها طراحی می شوند.
محسن عباسی افزود: از ابتدای شورای پنجم یکی از شعارهای محوری این شورا بحث پیاده محوری بود، پیاده محوری یک تفکر است که ابتدا باید در ذهن مدیران شهری نهادینه شود تا بعد تبعاتش را در شهر ببینیم خوشبختانه این اتفاق سریع در یزد افتاد و ما شاهد پروژه هایی بودیم که در مسیر پیاده محوری تعریف شدند هرچند که ممکن است ناقص باشند که امری طبیعی است ولی همین الان پروژه های خوبی داریم که نوید روزهای بهتری را در آینده می دهند، روزهایی که مردم در شهر قدم بزنند و برایشان خاطره ساز باشد.
وی پیاده محوری را بخشی از بازیابی هویت فردی دانست و ادامه داد: اساسا پیاده روی در شهرهای تاریخی خیلی موضوعیت دارد و از شهرهای تاریخی جاییکه هویت شهری ایجاب می کرد تا انسانها در آن قرار بگیرند و پیاده حرکت کنند، باعث شد تا هویت خودشان را بازیابی کنند لذا یکی از مختصات شهرهای تاریخی پیاده محوری هست که یزد هم از این بابت ظرفیت بالایی دارد. پیاده روی اساسا به دنبال افزایش مشارکت اجتماعی هست و افزایش حضو  مردم در شهر و افزایش حضور پذیری شهر است. مردم برای تخلیه فشارهای روحی و روانی ناشی از زندگی مدرن به شهر می آیند و برنامه شهرهای پیاده محور جداکردن سواره ها از پیاده ها و دادن یک فضای امن و ایمن به پیاده ها است که در آن مسیر قدم بزنند.
بر این اساس در این دوره از ابعاد مختلف بیشتر به این موضوع پرداختیم و بر خلاف تصور بعضی افراد،  پیاده محوری به معنی حذف سواره ها نیست بلکه تصور واقعی و درست این است که کلید پیاده محوری مدیریت سواره ها است.ماشین و اتومبیل بخشی از زندگی امروزه هست و قرار نیست اینها را کنار بگذاریم بلکه مدیریت درستشان باعث می شود که مدیریت پیاده ها و سواره ها به حداقل برسد.
رئیس کمیسیون عمران شورای اسلامی شهر یزد گفت: یکی از مهمترین راهکارها که در بحث مدیریت سواره ها مطرح است رینگ میانی شهر هست جایی که سواره ها را از پیاده ها تا حد زیادی جدا می کند. در همه شهرهای پیشرفته دنیا جزیره ای وجود دارد در مرکز شهر که در آنجا تم پیاده محوری غالب هست و خارج از آن جزیره سواره ها آزادترند و مسیرها عریض تر هستند و نکته جالب اینکه فضاهای شهری در قلب شهرها متمرکز می شوند. به هر حال پیاده روی در قلب شهرها بیشتر موضوعیت دارد و خوشبختانه مرکز شهر ما نقطه تاریخی شهرمان هم هست و این تقارن می تواند کمک کند به اینکه شهر موفق تر باشد.
عباسی با تشریح رینگ میانی شهر اظهارداشت: برای مدیریت سواره ها رینگ میانی شهر اجرا شد و برای این کار نیاز داشتیم که یک سری تقاطع های زیرگذر و روگذر ایجاد کنیم. این رینگ میانی از تقاطع بلوار جمهوری و استقلال شروع می شود و در شهدای محراب از طریق بلوار دانشجو و بلوار مدرس به هم پیوند می خورد یعنی ما جزیره ای در این بین داریم که محدوده پیاده محور شهر تلقی می شود.
در دو سال گذشته دو بخش از رینگ میانی شهر را اجرا کردیم اولین و مهمترین آن ابر پروژه خلیج فارس بود و باعث شد یکی از تقاطع های اصلی رینگ میانی شهر قطع شود تقاطعی که بلوار مدرس را به شهید دشتی متصل می کند و در آنجا پروژه خلیج فارس اجرا شد 30 میلیارد تومان هزینه اجرای این پروژه بود و بزرگترین پروژه عمرانی تاریخ شهر یزد محسوب می شود و این یک قدم بزرگ در اجرای رینگ میانی شهر بود.
پروژه بعدی که به زودی شروع می شود پروژه تقاطع غیرهمسطح آتشنشان است که در تقاطع بلوار دانشجو و آتشنشان اجرا خواهد شد و تا پایان سال با هزینه 25 میلیارد تومان به بهره برداری می رسد و گام بزرگی در تکمیل زیرساخت رینگ میانی شهر خواهد بود.
گامهای بزرگی در راستای پیاده محوری برداشته ایم و در افق 5 سال آینده این رینگ میانی تکمیل می شود و در کنار این، پروژهای شهری تعریف شده مثل پروژه میدان خان و فرهنگسرای چهار سوقیها و بازارچه صنایع دستی  که بازارچه صنایع دستی یک مکان متروکه و مخروبه بود که با کارهایی که آغاز شده به یک مکان با جاذبه برای گردشگران خارجی تبدیل می شود.