لزوم برندسازي براي ورود يزد به رقابتهای جهانی - شوراي اسلامی شهر یزد

عضو کمیسیون گردشگری شوراي اسلامي شهر یزد با اشاره به این که یزد برای ورود به عرصهی رقابت بین شهرهای دنیا باید دارای هویت، شناسنامه و آوازهای در جهان باشد، گفت: این هویت و آوازهي شهری به واسطهی قابلیتها، ویژگیها و توانمندیهای منحصر به فرد در یزد ایجاد خواهد شد.
«الهه جورابی» در گفتوگو با خبرنگار ايسنا منطقه يزد، در مورد لزوم برندسازی برای شهر یزد، تصريح كرد: یزد به ويژه پس از جهاني شدن بافت تاريخي آن، برای معرفی و شناخته شدن بيشتر نيازمند برندی پایدار و مداوم است.
وی افزود: البته برند شهر جهانی در مرحله طراحی است و به عنوان «لوگوی یزد جهانی» در تمام صنایع دستی و هر آنچه مربوط به یزد است، استفاده خواهد شد.
این مسئول خاطرنشان كرد: برند باید به گونهای طراحی شود که بتواند یزد را در خاطر و یاد مردم جهان به تصویر بکشد لذا این موضوع در مفهوم پیچیده و متنوع برند به وضوح دیده خواهد شد.
وی با اشاره به این که مفهوم برندسازی در دنیای امروز زمینهساز رقابت است، اظهار کرد: رقابت میان انسانها، فرهنگها، تکنولوژیها، صنایع و شهرها با زمینه های مختلف سرمایهگذاری و سرمایهپذیری، گردشگری، مراکز خرید، رخدادهای سیاسی، اجتماعی و هنری و جهانی شدن، اهمیت توجه به برندسازی را تشدید کرده است.
جورابی با بیان این که رقابت نه در میان شهرهای همجوار بلکه در شبکهای از شهرهای جهانی در حال روي دادن است، گفت: یزد برای ورود به عرصهی رقابت بین شهرهاي دنيا باید دارای هویت، شناسنامه و در نهایت آوازهای در جهان باشد، آوازهای مختص به شهر که به واسطهی قابلیتها، ویژگیها و توانمندیهای منحصر به فرد آن ایجاد میشود.
وی با بیان این که برند شهری، مجموعهای گسترده از ادراک مخاطبان از فضاهای شهری، شهروندان و بسیاری از شاخصههای اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی زندگی شهری است، گفت: برندسازی شهری، روشی برای افزایش جاذبهی شهر و نقطهی اساسی شناخت شهر است به طوری که برندسازی شهری به عنوان دانشی جدید از علوم مختلفی نظیر علوم بازاریابی، اقتصادی، گردشگری، سیاست عمومی و موارد دیگر شکل گررفته است.
این مسئول با اشاره به این که نگرش جدید شهرهای جهان به عنوان برندهایی پویا براي آنها مطرح میشود، گفت: برندها علاوه بر حفظ ارتباط و هماهنگی کامل با حکومت مرکزی، با تکیه بر داشتههای شهری در جهت افزایش اعتبار جهانی خود حرکت میکنند و جایگاه بینالمللی خود را در مقایسه با سایر شهرهای جهان ارتقاء میدهند و چنین رقابتی میتواند منافع حداکثری شهروندان را تامین و هویت شهری را تقویت کند.
وی با اشاره به این که «سیمون آنهولت» برای اولین بار در سال ۲۰۰۵ مفهومی به نام «شاخص برند شهری» ( GMT ) را به منظور اندازهگیری و رتبهبندی برندهای شهری در جهان مطرح كرد، ياداور شد: ابعاد مختلف برند شهری در شش حوزه مورد بررسی قرار داده شده که شامل «حضور» به عنوان وضعیت بینالمللی شهر و آشنایی با مردم، «مکان» به عنوان جنبههای فیزیکی یک شهر، «ظرفیت» به عنوان بخشهای اقتصادی و آموزشی، «نبض» به عنوان سبک زندگی شهری و میزان هیجانانگیزی شهر و «مردم» به عنوان مهماننوازی و مباحث مربوط به امنیت است.
به گفته جورابي، اين حوزهها در واقع پیشنیازهايي موثر در هزینههاي زندگی و قیمت محل اقامت محسوب ميشود كه در حال حاضر نيز به طور سالانه بررسی و منتشر میشود.
عضو شوراي سلامي شهر يزد با بیان این که تحقق برندسازی شهری مستلزم گامهایی از سوی متولیان و اجرای یک سری از برنامههاست، اظهار کرد: اقداماتی مانند تدوین نقشه قابل درک مخاطبان از شهر، شناخت نقاط قوت و هدفگذاری برای گذار به نقطهای جدید در این نقشه، خلق شعار متناسب با اهداف برندسازی برای ایجاد جایگاه مناسبی در ذهن مخاطب و طراحی نماد برند برای بازخوانی سریع تداعیات مخاطب به حافظه کوتاه مدت از جمله اهداف برندسازی محسوب میشود.
وی افزود: تولید محتوای مستمر و مناسب برای تثبیت جایگاه برند شهری، شناخت شهر و تشخیص قابلیتهای کالبدی، تاریخی، فرهنگی، اقلیمی، برجستهسازی ظرفیتهای موجود و بسیاری از ضرورياتي است كه بايد مورد اهتمام و توجه متوليان اين حوزه قرار گيرد.
جورابی با بیان این که پیادهسازی و نگهداری از یک برند سازمانی به عهدهی تمام افراد آن سازمان است، تاكيد كرد: برندسازی موفق شهری تنها وظیفه یک گروه یا مجموعهی خاص نیست بلکه گروههای دیگری نیز در این رابطه دخیل هستند که شامل شهروندان، مدیران شهری و متفکران عرصهی برندسازی میشود.